Geschiedenis

Toen we ons vrijstaand huis uit 1932 in 1987 kochten, hebben we gelijktijdig het huis gerestaureerd en de tuin opgeknapt. Achter het huis werden een tweetal vijvers aangelegd. Verder werden enkele terrassen aangelegd. De grote vijver vooraan is later voorzien van enkele spuitfiguren en een vlonder. Het terras bij het huis werd overdekt en het tweede terras werd omringd d.m.v. een pergola met klimmers.

Van groentetuin tot siertuin

In het tweede gedeelte van de tuin werd een gazon aangelegd, waarop een tuinhuisje met rieten dak werd geplaatst. Hier is ook langs het pad een tuinhuisje geplaatst. Daarachter lag tot 1997 de groentetuin. In 1997 is hier echter een siertuin van gemaakt. Deze siertuin begint met een rozentuintje. Verder is hier een vijver aangelegd in ronde vorm met een eiland in het midden voorzien van een zonnewijzer. De grond die vrijkwam bij de aanleg van de vijver is gebruikt voor een heuvel waar een beek ontspringt en die kronkelig door deze tuin loopt en uitmondt in de vijver. Bij deze vijver is weer een tuinhuisje geplaatst. Vervolgens werd in 1999 de voortuin op de schop genomen. Aangezien wij allebei iets met muziek van doen hebben, moest hier dus iets van muziek inkomen. Dit werd een in vorm gesnoeide Cupressus leylandii “Casttlewellan Gold”, voorstellende een G-sleutel. Verder is deze voortuin vooral beplant met bijzondere coniferen.

geschiedenis
De laatste uitbreiding

In 2001 deed zich de mogelijkheid voor om een flink stuk grond van de buren te kopen. Deze grond moest wat je noemt worden ontgonnen. Het was een wildernis van jewelste. Plannen werden gesmeed en tekeningen gemaakt. Een bevriende kennis werkte de tekeningen uit, waarop ik ze weer bijwerkte. Deze tuin heb ik helemaal zelf aangelegd in de vorm van een park compleet met Engelse rozen borders, vaste planten borders, een grote vijver, twee heuvels verbonden met een brug en een rond gazon. Toen we in 2002 nog een stukje grond konden bijkopen van de achterbuurman werd de nieuwe tuin gecompleteerd tot een totale oppervlakte van 3500 m2.